Udka na ostro

Składniki:

1 kg udek z kurczaka

ajwar

sól

zioła prowansalskie

słodka papryka

suszone pomidory z czosnkiem i bazylią

olej

Przygotowanie:

Każde udko natrzeć łyżeczką ostrej pasty ajwar, a następnie obsypać przyprawami. Odstawić do lodówki na noc. Przed pieczeniem podlać 1/2 szklanki wody i skropić olejem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 80 minut. Podawać z ziemniakami i surówką. Smacznego 🙂

udka-z-ajwarem

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Udka na ostro

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s