Pałki pieczone z kaszą

palki-pieczone

Składniki:

1/2 kg pałek z kurczak

1 szklanka kaszy jęczmiennej

czubryca czerwona Plenus

obsybka maspolanka do mięs Plenus

pieprz

miód

olej

przyprawa uniwersalna

Przygotowanie:

Pałki obsypać przyprawami i oblać płynnym miodem. Odstawić do lodówki, najlepiej na noc. Do naczynia do zapiekania wsypać kaszę, posypać 1 łyżeczką przyprawy uniwersalnej i zalać 2 szklankami wody. Na kaszy ułożyć pałki, skropić je olejem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 80 minut (termoobieg). Podawać z kaszą i surówką. Smacznego 🙂

palki-pieczone-plenus2palki-pieczone-plenus

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Pałki pieczone z kaszą

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s