Kurczak z bambusem

Składniki:

1 filet z kurczaka

1 słoik pędów bambusa w zalewie

1/2 puszki kukurydzy

1 cebula

1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego

pieprz, przyprawa chińska, sos sojowy, mielony imbir, trawa cytrynowa

olej arachidowy

makaron do dań z woka

Przygotowanie:

Fileta pokroić w kostkę, obsypać przyprawami, skropić sosem sojowym i odstawić do lodówki na przynajmniej godzinę.

Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać mięso, obsmażyć. Bambusa i kukurydzę osączyć i dodać do mięsa, wymieszać i zalać koncentratem rozmieszanym w 1/2 szklanki wody. Doprawić do smaku. Całość gotować jeszcze 10 minut. Podawać z makaronem błyskawicznym lub ryżem. Smacznego 🙂

kurczak-z-bambusem

Reklamy

5 uwag do wpisu “Kurczak z bambusem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s