Tatar wołowy

Składniki:

500 g zmielonej polędwicy wołowej

1 średnia cebula

2 ogórki marynowane

2 żółtka

opcjonalnie również kapary z zalewy

sól, pieprz magii

Przygotowanie:

Cebulę drobno posiekać, ogórki pokroić w drobna kostkę, dodać do mięsa i dokładnie wymieszać. Jajka sparzyć, oddzielić białka od żółtek. Żółtko można wymieszać z mięsem lub podać osobno. Tatara doprawić do smaku solą, pieprzem i maggi i podawać zaraz po przygotowaniu. Smacznego 🙂

tatar

7 uwag do wpisu “Tatar wołowy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s