A’la frittata z polędwiczką wieprzową

ala-frittata-z-poledwiczka-wieprzowa

Składniki:

1 opakowanie warzyw na patelnię z ziołami i papryką Hortex

1 nieduża polędwiczka wieprzowa, ok 30 dkg

1 jogurt naturalny (200 ml)

4 jajka

5 dkg sera żółtego

sól, pieprz

słodka papryka

zioła prowansalskie

czubryca czerowona

Przygotowanie:

Polędwiczkę pokroić w plastry, rozbić dłonią, posypać czubrycą z obu stron. Warzywa wrzucić na rozgrzany tłuszcz.Podsmażyć i posypać przyprawami z saszetki. Do warzyw dołożyć polędwiczkę i całość smażyć kilka minut, co jakiś czas mieszając, żeby mięso się obsmażyło.

ala-frittata-z-poledwiczka-wieprzowa3

Całe jajka zmiksować na puszystą masę, doprawić solą i pieprzem, następnie dodać jogurt i starty na drobnym oczku ser. Zmiksować do połączenia składników i wylać na warzywa z mięsem. Wierzch posypać słodką papryką i ziołami. Całość przykryć i smażyć na małym ogniu przed około 10 minut, aż jajka się zetną. Podawać np. z ketchupem. Smacznego 🙂

ala-frittata-z-poledwiczka-wieprzowa2

DSC_0308Mój dzień z Hortex

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “A’la frittata z polędwiczką wieprzową

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s