Kanapki z tostów francuskich

Składniki:

6 kromek chleba

2 jajka

mleko

1/2 awokado

kilka plasterków wędliny

1/2 cykorii

majonez

ketchup

sól, pieprz, słodka papryka, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Jajka roztrzepać z 1/3 szklanki mleka i przyprawami. Kromki chleba zamoczyć w masie jajecznej i smażyć na rozgrzanym tłuszczu. Kanapki osączyć na ręczniku papierowym. Jedną nasmarować ketchupem, na to wędlina, plasterki awokado, posiekana cykoria, majonez i druga kromka chleba. Smacznego 🙂

kanapki-z-tostow-francuskich

Reklamy

Jedna uwaga do wpisu “Kanapki z tostów francuskich

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s