Śledzie z ziemniakami

Składniki:

400 ml śmietany

3 cebule

4-5 matiasów

pieprz

Przygotowanie:

Cebulę posiekać, zalać śmietaną i zagotować, wystarczy 2-3 minut. Śledzie w razie potrzeby namoczyć w wodzie z octem lub w mleku jeśli są zbyt słone, a następnie pokroić w mniejsze kawałki i przełożyć do przestudzonej cebuli w śmietanie. Wymieszać, doprawić pieprzem. Odstawić do lodówki, żeby się przegryzły. Podawać z gorącymi ziemniakami z wody. Smacznego 🙂

sledzie-z-ziemniakami

Advertisements

2 uwagi do wpisu “Śledzie z ziemniakami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s