Tortille z pulled pork i frytkami selerowymi

Obłędny, domowy fast food. Połączenie chrupiącego, słodkawego selera, długo gotowanej wieprzowiny i wyrazistego, jogurtowego sosu, to uczta dla kubków smakowych 🙂 Tortille podałam na przepięknej wypalanej desce od Deseczkowo 🙂 Michał to wspaniały artysta, a jego deseczki ozdobią każda kuchnię 🙂 Zajrzyjcie na jego stronę i wybierzcie coś dla siebie 🙂

tortille-z-pulled-pork-i-frytkami-selerowymi

Składniki

50 dkg szynki wieprzowej

1 większy seler

1 jogurt naturlany

4 tortille 30 cm Fanex

sól, pieprz

zioła Małgosi

ostra papryka

1 cebula

1 łyżka chrzanu tartego Fanex

Sposób przygotowania

Szynkę pokroić na 4 plastry i natrzeć pieprzem, papryką i ziołami. W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć plastry mięsa, dodać posiekaną cebulę, podlać niewielką ilością wody, przykryć i dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie, około 2 godzin.

tortille-z-pulled-pork-i-frytkami-selerowymi2a

Jogurt wymieszać z chrzanem i doprawić solą do smaku. Szynkę rozdrobnić widelcem. Selera obrać, pokroić i paski. Frytki selerowe usmażyć na złoty kolor. Tortille obsmażyć na patelni grillowej, posmarować sosem, rozłożyć mięso i frytki, zwinąć i podawać. Smacznego 🙂

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Tortille z pulled pork i frytkami selerowymi

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s