Dorsz z makaronem w kremowym sosie

Składniki:

2 kawałki polędwicy z dorsza

200 g makaronu razowego wstążki

100 mrożonego szpinaku w brykiecie

1 średni por

3 ząbki czosnku

1 serek pomidory i bazylia Apetina

pasta paprykowa

sól, pieprz

1 łyżka masła

garść oliwek

DSC_8518

Przygotowanie:

Na patelni rozgrzać po łyżce oleju i masła. Pora posiekać i wrzucić na tłuszcz, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak. Smażyć na średnim ogniu aż szpinak się rozpadnie. Rybę obsypać solą i pieprzem i włożyć na patelnie. Podsmażyć razem ze szpinakiem. Całość podlać około 1/2 szklanki wrzątku i dodać serek. Wymieszać. Dodać pastę paprykową, ilość zależna od stopni ostrości jaki chcemy uzyskać 🙂 Doprawić do smaku solą i pieprzem. Makaron ugotować al dente i wymieszać z sosem. Podawać z uduszoną w sosie rybą. Całość posypać pokrojonymi oliwkami. Smacznego 🙂

poledwica-z-dorsza-z-makaronem-w-kremowym-sosie2
Codziennie baw się smakiem!

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Dorsz z makaronem w kremowym sosie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s