Muffinki jajeczne z wieprzowiną i selerem

Efektowna przystawka lub śniadanie 🙂 Muffinki podałam na przepięknej desce od Deseczkowo 🙂 Michał to wspaniały artysta, a jego deseczki ozdobią każda kuchnię 🙂 Zajrzyjcie na jego stronę i wybierzcie coś dla siebie 🙂

Składniki

25 dkg szynki wieprzowej

1/4 większego seler

100 ml jogurtu naturalnego

3 jajka

sól, pieprz

zioła Małgosi

ostra papryka

1 cebula

szczypiorek

Sposób przygotowania

Szynkę pokroić na 2 plastry i natrzeć pieprzem, papryką i ziołami. W rondlu rozgrzać olej i obsmażyć plastry mięsa, dodać posiekaną cebulę, podlać niewielką ilością wody, przykryć i dusić na małym ogniu aż mięso będzie miękkie, około 2 godzin.

Mięso rozdrobnić widelcem, selera zetrzeć na drobnej tarce. Całe jajka ubić na puch, dodać jogurt, posolić, popieprzyć, zmiksować, dodać mięso i selera, wymieszać i nakładać do papilotek. Mi wyszło 9. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (termoobieg) na 25 minut. Przed podaniem posypać szczypiorkiem. Zajadać na ciepło lub na zimno. Smacznego 🙂

muffinki-jajeczne-z-wieprzowina-i-selerem

Advertisements

Jedna uwaga do wpisu “Muffinki jajeczne z wieprzowiną i selerem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s