Makaron z tuńczykiem

Szybki i smaczny obiadek 🙂

Składniki

200 g ulubionego makaronu

1 puszka tuńczyka

1 puszka groszku

kilka oliwek

1 cebula

1 jogurt naturalny

1 łyżka posiekanego koperku

sól, pieprz

Sposób przygotowania

Makaron ugotować al dente. Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym oleju. Dodać osączony groszek, pokrojone w plasterki oliwki i osączonego z nadmiaru płynu tuńczyka. Podsmażyć 10 minut. Doprawić solą i pieprzem. Dodać odcedzony makaron. Dokładnie wymieszać. Wyłączyć gaz pod patelnią. Całość zalać jogurtem i posypać koperkiem. Wymieszać. Podawać gorące. Smacznego 🙂

makaron-z-tunczykiem

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Makaron z tuńczykiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s