Składniki:
1 kg ziemniaków
1 łyżeczka cukru
1 łyżeczka soli
olej do smażenia
do smaku:
sól, słodka papryka
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Ziemniaki obrać i pokroić w grube słupki. Zagotować w garnku wodę z solą i cukrem. Pokrojone ziemniaki wrzucić na wrzątek na 5 minut. Odcedzić. Przestudzić, a następnie wrzucić na rozgrzany olej i smażyć na złoty kolor. Frytki wyciągać na ręcznik papierowy, a następnie wrzucić do miski, posypać przyprawami i dokładnie wymieszać. Smacznego 🙂
ale bym sobie teraz zjadła:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Raz na jakiś czas nie zaszkodzą 🙂
PolubieniePolubienie
Zjadłabym:) frytki za mną chodzą cały tydzień:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Za mną tez często chodzą, a za moim jeszcze bardziej 🙂 Więc czasem trzeba ulec pokusie 🙂
PolubieniePolubienie
Kasiu ja chętnie zajrzę na takie fryteczki do Ciebie 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zapraszam 🙂
PolubieniePolubienie