Składniki:
1 podwójny filet z kurczaka
1 puszka kukurydzy
1 puszka krojonego ananasa
1 puszka mleka kokosowego
1 mały jogurt naturalny
olej kukurydziany
sos sojowy
ocet ryżowy
przyprawa orientalna
1 łyżka pasty curry
1 łyżeczka sproszkowanej trawy cytrynowej
1/2 łyżeczki kurkumy
sól
Przygotowanie:
Kurczak pokroić w kostkę, obsypać przyprawą chińską, skropić olejem, sosem sojowym. Odstawić do lodówki. W rondlu rozgrzać olej, wrzucić mięso, obsmażyć, dodać kukurydzę razem z zalewą oraz osączonego ananasa. Całość zalać mleczkiem kokosowym, dodać pastę curry, kurkumę, trawę cytrynową, gotować 15 minut, doprawić solą do smaku. Zdjąć z planika, wlać jogurt naturalny, wymieszać. Podawać z ryżem.
nie ma to jak curry 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zawsze smakuje 🙂
PolubieniePolubienie
Uwielbiam:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
I ja pokochałam ten smak od pierwszego razu 🙂
PolubieniePolubienie