Penne giganti w sosie pomidorowym

Składniki:

1/2 paczki makaronu penne giganti, ale można wykorzystać też każdy inny 🙂

250 g zmielonej szynki wieprzowej

300 g szpinaku mrożonego w brykiecie

1 duża cebula

1 słoik krojonych pomidorów

3-4 łyżki koncentratu pomidorowego

sól, pieprz

słodka papryka

zioła prowansalskie

ostra pasta paprykowa

5 dkg sera żółtego

Przygotowanie:

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku. Dodać mięso i mrożony szpinak, podsmażyć i zalać pomidorami. Koncentrat rozmieszać z 1/2 szklanki wody, wlać do mięso i dodać przyprawy. Sos gotować około 15-20 minut, a następnie wymieszać z odcedzonym makaronem, przełożyć na talerz i posypać serem żółtym.

Penne giganti w sosie pomidorowym

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Penne giganti w sosie pomidorowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s