Wątróbka z cebulką

Składniki:

20 dkg wątróbki drobiowej

3 średnie cebule

mąka

sól, pieprz

słodka papryka

Przygotowanie:

Wątróbkę oczyścić. Cebulę posiekać w piórka i zeszklić na rozgrzanym oleju. 2 łyżki mąki wymieszać z pieprzem i słodką papryką. Wątróbkę obtoczyć w mące i dodać do smażącej się cebuli. Obsmażyć z obu stron, a następnie podlać wodą i dusić około 10 minut. Na koniec posolić. Podawać z ziemniaczkami i surówką. Smacznego 🙂

wątróbka z cebulką

Reklamy

2 uwagi do wpisu “Wątróbka z cebulką

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s