Zawijaski omletowe z szynką i selerem

Efektowna przystawka na wielkanocny stół 🙂

Składniki

4 plasterki szynki wieprzowej

1/2 średniego selera

3 łyżki jogurtu naturalnego

2 jajka

2 łyżeczki tartego chrzanu Fanex

sól

1 łyżka oleju do smażenia

dekoracja

koperek

Sposób przygotowania

Białka jajek ubić ze szczyptą soli na puch, połączyć z żółtkami i wylać na średnio rozgrzaną patelnię. Kiedy omlet się zetnie przewrócić go delikatnie na druga stroną, a następnie zdjąć z patelni. Selera obrać i zetrzeć na drobnym oczku, wymieszać z łyżką jogurtu i łyżeczką chrzanu, posolić i rozsmarować na wystudzonym omlecie. Na to ułożyć plasterki szynki i całość zwinąć ściśle. Pokroić w 1,5-centymetrowe krążki. 2 łyżki jogurtu wymieszać z 1 łyżeczką chrzanu, posolić do smaku i polać roladki. Posypać koperkiem. Smacznego 🙂

zawijaski-omletowe-fanex

DSC_1378

Advertisements

8 uwag do wpisu “Zawijaski omletowe z szynką i selerem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s