Lekka zupa z sercami

Składniki

włoszczyzna

1/2 kg ziemniaków

30 dkg serc drobiowych

3/4 szklanki pęczaku

sól, pieprz

mleko

Sposób przygotowania przepisu:

Włoszczyznę (marchewka, pietruszka, seler) trzemy na tarce, resztę (por, zielenina) siekamy, wrzucamy do garnka, zalewamy wodą, zagotowujemy.

Serca gotujemy w osobnym garnku, w osolonej wodzie.

Do wywaru warzywnego dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, serca i pęczak. Gotujemy do miękkości. Doprawiamy do smaku. Na koniec zabielamy mlekiem. Smacznego 🙂

Lekka zupa z sercami

dsc_7784

Advertisements

6 uwag do wpisu “Lekka zupa z sercami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s