Pucharki śledziowe

„WIELKANOCNE PRZEPISY  SEKO”

Składniki:

1 opakowanie filetów śledziowych lekko solonych a’la matjas w oleju

3 jajka

pęczek szczypiorku

1 słoik pieczarek marynowanych lub smażonych w oleju

majonez

ocet

Przygotowanie:

Filety opłukać, zalać wodą i około 1/4 szklanki octu. Odstawić do lodówki na noc. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, szczypiorek posiekać, pieczarki osączyć z zalewy i pokroić na połówki. Śledzie opłukać, pokroić w paski. Wszystkie składniki można wymieszać ze startym jajkiem lub ułożyć warstwowo przekładając warstwą majonezu.

pucharki śledziowe seko

banerek WIELKANOCNE PRZEPISY SEKO

Advertisements

5 uwag do wpisu “Pucharki śledziowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s