Indyk duszony ze szparagami i jarmużem

Składniki:

50 dkg fileta z indyka

200 jarmużu

1/2 pęczka szparagów

2 cebule

1 jogurt naturalny

sól, pieprz

czubryca czerwona

Przygotowanie:

Indyka pokroić w kostkę, obsypać czubrycą. Cebulę zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać indyka i obsmażyć. Mięso zalać wodą, jarmuż opłukać i pokroić, dodać do mięsa i gotować pod przykryciem około 15-20 minut. Ze szparagów odłamać zdrewniałe końcówki, łodygi pokroić, główki zostawić w całość, dodać do mięsa. Gotować 5 minut, doprawić do smaku, zdjąć z palnika i zalać jogurtem, wymieszać i podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie z kaszą bulgur. Smacznego 🙂

indyk ze szparagami jarmużem

Reklamy

4 uwagi do wpisu “Indyk duszony ze szparagami i jarmużem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s