Indyk z mozzarellą

Składniki:

4 kotlety z piersi indyka
4 łyżeczki pasty z suszonych pomidorów
1 kulka mozzarelli
kapary
1 jajko
sól, pieprz
słodka papryka, zioła prowansalskie
1 łyżeczka musztardy piri-piri

Przygotowanie:

Kotlety z indyka rozbić i posmarować pastą z suszonych pomidorów, kulkę mozzarelli przekroić na 4 i ułożyć po kawałku na każdym kotlecie razem z łyżeczką kaparów. Kotlety złożyć na pół i panierować w jajku rozmąconym z przyprawami i ostrą musztardą, a następnie w bułce tartej, a następnie smażyć z obu strona na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ulubionymi dodatkami.

indyk z mozzarellą

Reklamy

9 uwag do wpisu “Indyk z mozzarellą

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s