Muffinki jagodowe z kremem

Składniki:

1 szklanka mąki pszennej
1 szklanka jogurtu naturalnego
1/3 szklanki wiórków kokosowych
2 łyżki cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 jajko
1 szklanka mrożonych jagód
1 łyżeczka proszku do pieczenia
krem i kolorowe posypki

Przygotowanie:

Jajko roztrzepać z jogurtem, następnie dodać mąkę, wiórki kokosowe, cukier, cukier waniliowy i proszek do pieczenia. Ciasto wymieszać na jednolitą masę łyżką, wsypać mrożone jagody, a następnie nałożyć do papilotek i piec w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni do zrumienienia, przez 20-30 minut.
Wystudzone muffinki udekorować kremem i posypkami. U mnie gotowy krem, raz na jakiś czas można się skusić na gotowca 🙂

babeczki z kremem

Advertisements

3 uwagi do wpisu “Muffinki jagodowe z kremem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s