Pita z farszem meksykańskim

Składniki:

50 dkg łopatki wieprzowej
2 cebule
1 puszka kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
ok. 1 szklanka sosu meksykańskiego Fanex
sos pikantny z sambalem Fanex
sól, pieprz
słodka i ostra papryka
1 opakowanie chlebków pita

Przygotowanie:

Cebulę pokroić i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Mięso zemleć w maszynce, dodać do cebuli. Podsmazyć 10-15 minut. Dodać osączoną kukurydzę i fasolę, a po 5 minutach sosy i przyprawy. Podsmażyć jeszcze chwilę, żeby sos się zredukował. Chlebki obsmażyć na patelni, przekroić i napełnić farszem, smacznego 🙂

pity z farszem meksykańskim fanex

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Pita z farszem meksykańskim

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s