Kurczak w brzoskwiniach

Składniki:

1 podwójny filet z kurczaka

1 puszka brzoskwiń w syropie

2 cebule

1 duży jogurt naturalny (330 ml)

sól, pieprz

czubryca czerowna

żurawina Fanex

ryż jaśminowy

Przygotowanie:

Fileta pokroić w kostkę i obsypać czubrycą. Cebulę pokroić w piórka, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać mięso i obsmażyć. Całość podlać niewielką ilością wody, dodać pokrojone w kostkę brzoskwinie i gotować około 10 minut. Doprawić do smaku solą i pieprzem, zdjąć z palnika i wymieszać z jogurtem. Podawać z ugotowanym na sypko ryżem jaśminowym i żurawiną 🙂

kurczak w brzoskwiniachDSC_3770

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Kurczak w brzoskwiniach

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s