Składniki:
2 tortille o średnicy 30 cm Fanex
3 białe kiełbasy
2 średnie cebule
10 dkg sera żółtego
zioła prowansalskie
słodka papryka
sos słodkie chili
Przygotowanie:
Cebulę pokroić w piórka i zeszklić na rozgrzanym tłuszczu. Dodać kiełbasę pozbawioną osłonek. Podsmażyć. Przyprawić. Tortillę ułożyć na blaszce, wyłożyć farsz i starty ser żółty. Przykryć drugą tortillą. Obsmażyć na patelni grillowej lub zapiec w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni do zrumienienia (ok. 10 minut).
Podawać z ketchupem lub ulubionym sosem. Smacznego 🙂
Coś dla mojego męża:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Chętnie zobaczyłby też wariant z parówką:D
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Z parówką robiłam podobnie naleśniki 🙂 Nie ma to jak dobre, mięsne śniadanie 😉
PolubieniePolubienie