Amarantus z dorszem i szparagami

Składniki:

250 g amarantusa

1 pęczek szparagów

250 g fileta z dorsza

1 średni por

1 mały jogurt naturalny

sól, pieprz

przyprawa do ryb

Przygotowanie:

Pora posiekać, szparagi umyć, pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Warzywa wrzucić na rozgrzany olej, zeszklić, wsypać amarnatus, podsmażyć, zalać szklanką wody, posypać solą i pieprzem. Przykryć i dusić na małym ogniu aż ziarna amarantusa wchłoną płyn. Rybę pokroić w kostkę, posypać przyprawą do ryb i razem z główkami szparagów dodać do amarantusa. Całość dusić aż ziarna będą miękkie. Doprawić do smaku. Zdjąć z palnika i zalać jogurtem. Wymieszać. Smacznego 🙂

amarantus z dorszem i szparagami

Reklamy

5 uwag do wpisu “Amarantus z dorszem i szparagami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s