Makaron z grzybami i polędwiczką

Składniki:

250 g ulubionego makaronu

1 polędwiczka wieprzowa

250 g brązowych pieczarek

1 pęczek zielonych szparagów

50 g rukoli

ser żółty

sól, pieprz

2 łyżki masła, olej

Przygotowanie:

Grzyby pokroić w plastry, wrzucić na patelnię z rozgrzanym masłem i łyżką oleju. Posypać solą i pieprzem, podsmażyć. Ze szparagów odłamać końcówki, łodygi pokroić w krążki, główki zostawić w całości. Dorzucić do pieczarek i smażyć 5-10 minut. Polędwiczkę pokroić w cienkie plasterki i posypać pieprzem, dodać do grzybów i szparagów, obsmażyć. Makaron ugotować al dente. Zawartość patelni podlać chochelką wody z makaronu, podsmażyć. Wymieszać z makaronem. Przełożyć na talerz, na wierzch dodać rukolę, całość posypać startym żółtym serem. Smacznego 🙂

makaron z polędwiczką i rukolą

Polak po Włosku

Advertisements

2 uwagi do wpisu “Makaron z grzybami i polędwiczką

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s