Koperkowy królik

Składniki:

poporcjowane mięso z królika, u mnie schaby i skoki

1/2 pęczka koperku

Vegeta do mięs

obsypka maspolanka Plenus

zioła Małgosi Plenus

ocet winny

miód

pieprz

1 kg młodych ziemniaków

królik w przyprawach

Przygotowanie:

Mięso z królika skropić octem winnym i płynnym miodem, posypać posiekanym koperkiem i przyprawami i odstawić na noc do lodówki. Następnie włożyć do naczynia do zapiekania z przykryciem lub rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika na około półtorej godziny. W połowie pieczenia dołożyć ziemniaczki.

królik koperkowy

Reklamy

4 uwagi do wpisu “Koperkowy królik

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s