Frittata z piekarnika

Składniki:

1/2 czerwonej papryki

2 cebulki dymki

5 jajek

5 dkg sera żółtego

sól, pieprz

słodka papryka

zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Paprykę wydrążyć i razem z dymką pokroić drobno. Zeszklić na łyżce oleju. Jajka roztrzepać do spienienia i doprawić solą i pieprzem. Wylać na paprykę. Całość posypać startym żółtym serem, papryką i ziołami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Smacznego 🙂

fritatta z papryką

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Frittata z piekarnika

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s