Kompot owocowy z chia

Składniki:

1/2 kg truskawek

2 łodygi rabarbaru

3 łyżki chia

cytryna

listki mięty

Przygotowanie:

Truskawki i pokrojone rabarbar zalać ok. 2 litrami wody i zagotować, wystudzić. Chia zalać 1 szklanką przegotowanej wody i odstawić na kilka godzin aż ziarna spęcznieją.

Do szklanek wrzucić kostki lodu, plasterki cytryny, listki mięty i 1-2 łyżki ziaren chia. Zalać kompotem i dodać kilka kropel soku z cytryny. Smacznego 🙂

DSC_1389

Inne orzeźwiające napoje znajdziecie u:
Pauliny – Koktajl pomarańczowo-jabłkowy
Doroty – Koktajl arbuzowy
Doroty – Koktajl brzoskwiniowy
Joasi – Smoothie truskawkowo-arbuzowe
Małgosi – Koktajl z papai i borówek
Magdy – Jagodowo-truskawkowy koktajl
Gosi – Letnie orzeźwienie wiśniowe
Pati – Lemoniada arbuzowa
Doroty – Meloniada
Danusi – Cytrynada

Reklamy

17 uwag do wpisu “Kompot owocowy z chia

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s