Bakłażan z serem i boczkiem

Składniki:

1 nieduży bakłażan

100 g boczku wędzonego w plasterkach

1 opakowanie mozzarelli w kuleczkach

1 pomidor

sól

olej

Przygotowanie:

Bakłażana pokroić w plastry, posolić i odstawić. Kiedy puści sok, opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, skropić olejem i obsmażyć na patelni. Na plasterkach bakłażana ułożyć plasterki pomidora, kuleczki mozzarelli i zwinąć w plasterek boczku. Bakłażana ułożyć na tacce do zapiekania i opiekać na grillu do rozpuszczenia sera. Podawać na ciepło lub na zimno.

Na zdjęciu przepiękna wypalana deska od DESECZKOWO 🙂

bakłażan z serem i boczkiem

Reklamy

5 uwag do wpisu “Bakłażan z serem i boczkiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s