Składniki:
4 jajka rozm. L
kawałek cukinii
1/2 cebuli czosnkowej
4-5 kwiatów cukinii
sól, pieprz, curry
olej, masło
Przygotowanie:
Z kwiatów cukinii usunąć słupek i opłukać. Cebulę posiekać i wrzucić na patelnię z rozgrzanym tłuszczem (łyżka masła i łyżka oleju), zeszklić. Dodać pokrojoną w paseczki cukinię, podsmażyć, posypać curry. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem, wylać na cukinię z cebulą. Na wierzchu rozłożyć porwane kwiaty cukinii. Przykryć i smażyć na małym ogniu aż jajka się zetną. Przed podaniem można posypać szczypiorkiem. Smacznego 🙂
Pyszności 🙂 Bardzo lubię 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja po raz pierwszy z kwiatami 🙂
PolubieniePolubienie
Z chęcią bym zjadła taką z kwiatkami. Nigdy nie jadłam – niestety.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Ja pierwszy raz zerwałam kwiaty z działki, trzeba korzystać 🙂
PolubieniePolubienie
I ten dylemat – czy zerwać kwiaty, czy zostawić na cukinię :D.
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Zerwać 🙂 Ja zrywam te męskie, na łodyżce, te na których widzę, że zawiązał się owoc zostawiam 🙂
PolubieniePolubienie
Boże, jakie cuda tworzysz.. Potrawy wyglądają obłędnie a ciasta i desery… sztos ❤
Chyba niedługo zacznę korzystać z przepisów, czas porozwijać horyzonty kulinarne. 😉
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie