Frittata z kwiatami cukinii

Składniki:

4 jajka rozm. L

kawałek cukinii

1/2 cebuli czosnkowej

4-5 kwiatów cukinii

sól, pieprz, curry

olej, masło

Przygotowanie:

Z kwiatów cukinii usunąć słupek i opłukać. Cebulę posiekać i wrzucić na patelnię z rozgrzanym tłuszczem (łyżka masła i łyżka oleju), zeszklić. Dodać pokrojoną w paseczki cukinię, podsmażyć, posypać curry. Jajka roztrzepać z solą i pieprzem, wylać na cukinię z cebulą. Na wierzchu rozłożyć porwane kwiaty cukinii. Przykryć i smażyć na małym ogniu aż jajka się zetną. Przed podaniem można posypać szczypiorkiem. Smacznego 🙂

frittata z kwiatami cukinii

8 uwag do wpisu “Frittata z kwiatami cukinii

Dodaj komentarz