Skrzydełka w sosie chili

Składniki:

1 kg skrzydełek z kurczaka

1/2 szklanki sosu słodkie chili

2 łyżki vegety do mięs

2 łyżki płynnego miodu

1 cebula

Przygotowanie:

Skrzydełka posypać vegetą i polać sosem chili i miodem. Odstawić do lodówki najlepiej na cała noc. Mięso przełożyć do naczynia do zapiekania z przykryciem razem z posiekaną cebulą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około godzinę. W czasie pieczenia skrzydełka obracać, a pod koniec odkryć, żeby się zrumieniły. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

skrzudełka w sosie słodkie chili

Reklamy

3 uwagi do wpisu “Skrzydełka w sosie chili

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s