Składniki:
1 filet z kurczaka
1 szklanka odgotowanych grzybów leśnych, u mnie kurki, podgrzybki, maślaki
1 cebula
200 ml śmietany 30%
1/2 szklanki białego wina
czubryca czerwona
1 łyżka natki pietruszki
sól, pieprz
Przygotowanie:
Kurczaka pokroić w kostkę i obsypać czubrycą. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać mięso, obsmażyć. Dodać grzyby i całość podlać winem, kiedy odparuje, zalać śmietaną, dodać natkę pietruszki, doprawić do smaku solą i pieprzem i gotować aż śmietana się zredukuje i sos zgęstnieje. Podawać z ryżem, makaronem lub ziemniakami. Smacznego 🙂
Bardzo apetyczne danie 🙂 Chętnie bym zjadła 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Wygląda przepysznie:) Bardzo lubię mięso z grzybami 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂 Ja grzyby uwielbiam jeść, zbierać, fotografować 🙂 Bez grzybów tak jakoś nudno 🙂
PolubieniePolubienie
A ja w tym roku nie jadłam jeszcze leśnych grzybów !
Smaczne danie, warte spróbowania:)
PolubieniePolubione przez 1 osoba
My byliśmy na grzybach raz, nazbieraliśmy na dnie koszyka 🙂
PolubieniePolubienie
Też jestem faknką grzybów! Kiedyś zawsze zbierałam z babcią w naszych polskich lasach 😊
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Niestety grzybów e lasach coraz mniej
PolubieniePolubienie