Łosoś cafe de paris z kuskusem z kalafiora

Składniki:

2 porcje fileta z łososia

2 łyżki masła

1 łyżka przyprawy cafe de paris

2 ząbki czosnku

1 szalotka

1/2 kalafiora

1/2 papryczki chili

1 płaska łyżeczka soli

2 łyżki oleju

Przygotowanie:

Miękkie masło wymieszać z posiekaną szalotką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i nasmarować nim łososia. Rybę zawinąć w folię aluminiową i piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.

Kalafiora zmiksować w blenderze razem z chili i solą. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić kalafiora, smażyć około 10 minut, często mieszając. Upieczoną rybę podawać z kalafiorem. Smacznego 🙂

łosoś z kuskusem z kalafiora

9 uwag do wpisu “Łosoś cafe de paris z kuskusem z kalafiora

  1. A co to jest cytuję: „1 łyżka przyprawy cafe de paris” ? Bardzo fajny przepis, na pewno go wykorzystam w swojej tłuszczowo- białkowej diecie, a tymczasem wrzucam go na swoją grupę na fb 🙂 Pozdrawiam

    Polubione przez 1 osoba

Dodaj komentarz