Składniki:
2 porcje fileta z łososia
2 łyżki masła
1 łyżka przyprawy cafe de paris
2 ząbki czosnku
1 szalotka
1/2 kalafiora
1/2 papryczki chili
1 płaska łyżeczka soli
2 łyżki oleju
Przygotowanie:
Miękkie masło wymieszać z posiekaną szalotką i przeciśniętym przez praskę czosnkiem i nasmarować nim łososia. Rybę zawinąć w folię aluminiową i piec 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni.
Kalafiora zmiksować w blenderze razem z chili i solą. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić kalafiora, smażyć około 10 minut, często mieszając. Upieczoną rybę podawać z kalafiorem. Smacznego 🙂
Wyglada bardzo apetycznie ❤
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie
A co to jest cytuję: „1 łyżka przyprawy cafe de paris” ? Bardzo fajny przepis, na pewno go wykorzystam w swojej tłuszczowo- białkowej diecie, a tymczasem wrzucam go na swoją grupę na fb 🙂 Pozdrawiam
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Już podlinkowałam przyprawę 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
dziękuję
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Bardzo apetycznie 🙂 Zjadłabym porcyjkę takiego łososia 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję i polecam 🙂
PolubieniePolubienie
Wspaniałe danie 🙂
PolubieniePolubione przez 1 osoba
Dziękuję 🙂
PolubieniePolubienie