Pulpety z jarmużem w pomidorach

Składniki:

1/2 kg łopatki wieprzowej

1/2 cebuli

1/2 pęczku jarmużu

2 kromki czerstwego chleba

1 jajko

mąka

vegeta do mięs

4 większe pomidory

1/2 szklanki sosu meksykańskiego Fanex

sól, pieprz, słodka papryka

Przygotowanie:

Mięso i cebulę pokroić na mniejsze kawałki, jarmuż umyć i usunąć łodygi. Mięso, cebulę, jarmuż i chleb przepuścić przez maszynkę do mięsa. Dodać jajko i 1-2 łyżeczki vegety i dokładnie wymieszać. Z masy mięsnej formować pulpety i obtaczać w mące, a następnie obsmażyć na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron.

Pomidory obrać, pokroić i wrzucić do garnka, zagotować, dodać sos meksykański, doprawić do smaku. Pulpety z patelni przekładać do sosu pomidorowego, przykryć i dusić pół godziny. Podawać z ulubionymi dodatkami np. kaszą pęczak 🙂 Smacznego 🙂

pulpety z jarmużem w pomidorach

15 uwag do wpisu “Pulpety z jarmużem w pomidorach

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s