Polędwiczka ze szpinakiem na plackach cukiniowych

Składniki:

1 polędwiczka wieprzowa

100 g świeżego szpinaku

1 cebula

2-3 ząbki czosnku

2 łyżka masła

2-3 łyżki śmietany

1/2 szklanki bulionu warzywnego Krakus

sól, pieprz

placki:

500 g cukinii

2 marchewki

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 jajko

około 1 szklanka mąki

sól, pieprz

Przygotowanie:

Cukinię i marchewkę zetrzeć na tarce o grubym oczku, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, dodać jajko, mąkę, przyprawy i wymieszać. Na rozgrzanym oleju smażyć na złoty kolor placki.

Polędwiczkę pokroić w plastry i posypać pieprzem. Cebulę drobno posiekać, zeszklić na rozgrzanym oleju, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, masło i plastry polędwiczki, obsmażyć mięso z obu stron, podlać bulionem i dodać śmietanę, smażyć około 5 minut i wrzucić umyty szpinak. Całość smażyć jeszcze 5 minut i doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z plackami warzywnymi. Smacznego 🙂

polędwiczka z szpinakiem na plackach
#krakus #smacznieiszybko

Gotuj z Krakusem #smacznie i szybko!

Reklamy

9 uwag do wpisu “Polędwiczka ze szpinakiem na plackach cukiniowych

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s