Królik w sosie grzybowym

Składniki:

comber i skoki z królika

1 cebula

2 garście suszonych grzybów

1 szklanka odgotowanych podgrzybków

1 słoik sosu uniwersalnego ciemnego Łowicz

zioła Małgosi

ostra papryka

1/2 szklanki białego wytrawnego wina

Przygotowanie

Cebulę posiekać i wrzucić do naczynia do zapiekania razem z suszonymi grzybami. Kawałki królika obsypać ziołami i papryką, ułożyć w naczyniu, podlać winem, przykryć i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na godzinę. Po tym czasie dodać sos i gotowane grzyby i piec jeszcze około pół godziny, aż mięso będzie miękkie. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego 🙂

królik w sosie grzybowym łowicz
#lowicz

Jeden sos, wiele dań. Odkryj kulinarne możliwości takie, że Łooo!

Reklamy

11 uwag do wpisu “Królik w sosie grzybowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s