Wołowina pieczona z czarną soczewicą i grzybami

Składniki:

30 dkg mięsa wołowego
30 grzybów leśnych, waga po obraniu
2 marchewki
po kawałku selera i pora
1 mała pietruszka
1/2 szklanki czarnej soczewicy
sól, pieprz

Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostkę, wrzucić do naczynia do zapiekana, pora pokroić w krążki, pozostałe warzywa w zapałkę i wrzucić do mięsa. Posypać pieprzem, podlać 1/2 szklanki wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny.
Grzyby pokroić w kawałki.
Do mięsa z warzywami dodać soczewicę, wymieszać, podlać 1 szklanką wody i na wierzch wrzucić grzyby. Piec jeszcze co najmniej godzinę aż mięso i soczewica będę miękkie. W międzyczasie przemieszać i w razie potrzeby podlać więcej wody. Na koniec posolić do smaku.

wołowina pieczona z czarną soczewicąNa grzyby...

Reklamy

7 uwag do wpisu “Wołowina pieczona z czarną soczewicą i grzybami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s