Spaghetti z dynią

Składniki:

250 g makaronu spaghetti

400 g zmielonej łopatki wieprzowej

500 g dyni

1 cebula

sól, pieprz

słodka papryka

zioła prowansalskie

sos chili

Przygotowanie:

Cebulę obrać i posiekać. W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić cebulę i zeszklić. Dodać mięso i smażyć 5 minut. Dynię wydrążyć, obrać i pokroić w kostkę, dodać do mięsa i wymieszać. Posypać przyprawami. Podlać 1/2 szklanki wody i dusić pod przykryciem aż dynia zacznie się rozpadać. Dodać sos chili i doprawić do smaku. Makaron ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu i podawać z sosem. Można dodać łyżkę koncentratu pomidorowego. Smacznego 🙂

spaghetti z dynią

Reklamy

7 uwag do wpisu “Spaghetti z dynią

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s