Wieprzowina vindaloo

Składniki:

1/2 kg szynki wieprzowej

1 cebula

4 ząbki czosnku

3 łyżki octu winnego

1 szklanka bulionu

1 goździk

1 łyżeczka gorczycy

1 łyżeczka kminku

2 mini papryczki kajeńskie suszone

kawałek imbiru

szczypta cynamonu

1/2 łyżeczki curry

sól, pieprz

4 łyżki oleju Wielkopolskiego

Przygotowanie:

Mięso pokroić w kostkę, obsypać solą i pieprzem. W rondlu rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić mięso i podsmażyć przez 5 minut. Cebulę obrać i posiekać. Mięso wyjąć, wlać resztę oleju i wrzucić cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i starty imbir. Papryczki kajeńskie, kminek, goździka i gorczycę zmielić w młynku i wsypać do cebuli razem z curry i szczyptą cynamonu. Podsmażyć 2 minuty, podlać octem, zagotować i wrzucić mięso. Całość zalać bulionem i dusić pod przykryciem aż mięso będzie miękkie. Podawać z ryżem. Smacznego 🙂

wieprzowaina vindaloo

OLEJ KONWENANSE #OlejKonwenanse #OlejWielkopolski

#OLEJKONWENANSE z Olejem Wielkopolskim

Reklamy

9 uwag do wpisu “Wieprzowina vindaloo

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s