Kaszotto z podrobami i grzybami

Składniki:

100 g kaszy gryczanej

po 200 g serduszek i żołądków drobiowych

1 marchewka

1 cebula

1 garść suszonych grzybów

2 ząbki czosnku

sól, pieprz

słodka papryka

liść laurowy

2-3 ziela angielskie

jarzynka

ok. 1,5 szklanki wody

Przygotowanie:

Grzyby namoczyć w 1,5 szklanki wody.

Żołądki oczyścić, zalać wodą, zagotować, odcedzić, zalać ponownie wodą, dodać łyżeczkę jarzynki, liść laurowy, ziele angielskie, przykryć i gotować do miękkości żołądków.

Serduszka oczyścić i pokroić w paski, podobnie jak ugotowane żołądki.

Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i startą na tarce o grubym oczku marchewką. Dodać podroby i kaszę gryczaną, posypać przyprawami i całość podsmażyć przez 5 minut, następnie dodać namoczone grzyby razem z wodą, wymieszać, przykryć i dusić na małym ogniu aż kasza wchłonie cały płyn. W razie potrzeby dodać więcej wody. Smacznego 🙂

kaszotto z podrobami

Grzyby i warzywa jesienne. Edycja 3.

Reklamy

11 uwag do wpisu “Kaszotto z podrobami i grzybami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s