Babeczki kukurydziane z awokado

Składniki:

1 szklanka płatków kukurydzianych Lubella

2 jajka

1 cebula

1 awokado

1/2 łyżeczki czerwonej pasty curry

1/2 łyżeczki jarzynki

1/2 łyżeczki słodkiej papryki

Przygotowanie:

Cebulę posiekać drobno i zeszklić na 1 łyżce oleju, posypać słodką papryką. Miąższ awokado rozgnieść widelcem, dodać żółtka jajek, cebulę, pastę curry i jarzynkę. Białka jajek ubić na sztywną pianę, wymieszać z awokado i płatkami kukurydzianymi. Kokilki wyłożyć krążkami papieru do pieczenia, wlać masę, posypać płatkami i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni na pół godziny. Smacznego 🙂

babeczki kukurydziane1babeczki kukurydziane

#dzienzdrowegosniadania #odkryjcomozezboze #silazezboz #lubella #lubellacornflakes


SIŁA ZBÓŻ NA DZIEŃ DOBRY

13 uwag do wpisu “Babeczki kukurydziane z awokado

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s