Gołąbki z kaszą i grzybami

Składniki:

1 kapusta biała lub włoska

1,5 szklanki kaszy jęczmiennej

3 łyżki siemienia lnianego

0,5 kg odgotowanych grzybów leśnych

3 cebule

sól, pieprz

słodka papryka

Przygotowanie:

Z kapusty wyciąć głąb i obgotować, a następnie zdjąć liście i przyciąć najgrubszy nerw.

Kaszę i siemię zalać 3 szklankami wody, posolić i gotować aż kasza wchłonie cały płyn. Cebule posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Kaszę, cebulę i grzyby wymieszać i doprawić do smaku. Porcje farszu nakładać na liście kapusty, zwijać i okładać w naczyniu do zapiekania. Podlać ok. 1/2 szklanki wody i piec pod przykryciem około godziny w temperaturze 180 stopni. Smacznego 🙂

gołąbki z kaszą i grzybami

Grzyby i warzywa jesienne. Edycja 3.

Reklamy

23 uwagi do wpisu “Gołąbki z kaszą i grzybami

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s