Ziemniaczki na ciepło

Składniki:

5 średnich ziemniaków

15 dkg szynki

5 dkg sera żółtego

1 cebula

kawałek białej kapusty

4 łyżki ostrego ketchupu Kotlin z piekła rodem

olej do smażenia

Przygotowanie:

Ziemniaki wyszorować i ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Wystudzić, przekroić na pół i łyżeczką wydrążyć środek. Cebulę posiekać i zeszklić na rozgrzanym oleju. Szynkę pokroić w kostkę, kapustę poszatkować i dodać do cebuli, podsmażyć. Ser zetrzeć na tarce, środki ziemniaków pokroić i wszystko razem wymieszać z podsmażoną szynką i ketchupem. Połówki ziemniaków napełnić farszem, ułożyć w naczyniu do zapiekania i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pól godziny.

ziemniaczki na ciepło

#kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen

I LOVE KETCHUP

Reklamy

17 uwag do wpisu “Ziemniaczki na ciepło

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s