Babeczki cukiniowe

Składniki:

20 dkg mąki pszennej

25 dkg cukinii

1 jogurt naturalny

1/3 szklanki oleju

2 jajka

10 dkg szynki

5 dkg żółtego sera

3 łyżki ketchupu z piekła rodem Kotlin

2 łyżeczki sody oczyszczonej

sól

słodka papryka

Przygotowanie:

Cukinię w razie potrzeby wydrążyć a następnie zetrzeć na tarce o dużym oczku. Szynkę posiekać. Ser zetrzeć na tarce. Jogurt zmiksować z jajkami, olejem i ketchupem, a następnie dodać cukinię, szynkę, mąkę, sól i sodę. Całość wymieszać na nałożyć do papilotek, wierzch babeczek posypać startym serem i słodką papryką. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na pół godziny. Podawać na ciepło lub na zimno 🙂 Wierzch można polać ketchupem 🙂

babeczki cukiniowe

#kotlin #iloveketchup #smaknr1 #BEZograniczen

I LOVE KETCHUP

Reklamy

6 uwag do wpisu “Babeczki cukiniowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s