Śnieżny puch

Składniki:
1/2 kg sera na sernik
3 łyżki cukru pudru
2 śnieżki
1 szklanka mleka
2 galaretki krystaliczne truskawkowe (lub dowolne inne)
herbatniki

posypka: 6 łyżek wiórków kokosowych + 1 łyżka masła + 2 łyżki cukru pudru

Przygotowanie:

Galaretki rozpuścić w 1/2 litra wrzątku i wystudzić. Masło z cukrem rozpuścić na patelni, wsypać wiórki i podsmażyć na złoty kolor. Wystudzić. Śnieżki ubić z mlekiem na sztywno. Ser zmiksować z cukrem pudrem, następnie wymieszać ze śnieżkami i zmiksować z galaretkami. Blaszkę 20×25 cm wyłożyć herbatnikami (ja wyłożyłam ją najpierw folią spożywczą) i wylać masę. Wierzch posypać wiórkami. Całość wstawić do lodówki do całkowitego stężenia.

śnieżny puch

Reklamy

16 uwag do wpisu “Śnieżny puch

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s