Tarta na zimno z masłem orzechowym

Składniki:

250 g herbatników

120 g masła

300 g masła orzechowego

300 ml śmietany kremówki

2 łyżki cukru pudru

4 łyżki dżemu truskawkowego Łowicz

sok z cytryny

Przygotowanie:

Herbatniki zmiksować w blenderze lub włożyć do woreczka i rozgnieść tłuczkiem. Herbatniki wymieszać z rozpuszczonym masłem i wysypać na tortownicę. Ugnieść. Schłodzić w lodówce przez pół godziny. Na spód rozsmarować masło orzechowe. Banany obrać, przekroić na pół i rozłożyć na maśle orzechowym. Skropić sokiem z cytryny. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i rozsmarować na bananach. Całość schłodzić w lodówce.

tarta na zimno z masłem orzechowym

#lowicz #dzem #konfitura #truskawki

Z MIŁOOOŚCI DO TRUSKAWEK

Reklamy

9 uwag do wpisu “Tarta na zimno z masłem orzechowym

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

w

Connecting to %s