Rolada szpinakowa z łososiem

Składniki:

1 opakowanie mrożonego szpinaku rozdrobnionego (450 g)

200 g łososia wędzonego

300 g serka kanapkowego chrzanowego

4 jajka

2 ząbki czosnku

1 łyżka masła

sól, pieprz

1 łyżka mąki

Przygotowanie:

Szpinak rozmrozić na patelni, dodać masło, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól i pieprz i smażyć aż odparuje nadmiar wody. Wystudzić.

Szpinak wymieszać z żółtkami jajek i mąką. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli, dodać do szpinaku i wymieszać. Masę szpinakową wyłożyć na wyłożoną papierem od pieczenia blaszkę z piekarnika. Piec 15-20 minut w 170 stopniach. Ciasto wyjąć z piekarnika, przykryć ściereczką i zwinąć. Kiedy wystygnie rozwinąć i delikatnie zdjąć papier. Ciasto szpinakowe posmarować serkiem i rozłożyć na nim łososia. Roladę zwinąć i schłodzić w lodówce, przed podaniem pokroić na krążki.

rolada szpinakowa

zBLOGowani.pl

Reklama

19 uwag do wpisu “Rolada szpinakowa z łososiem

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s