Babeczki z ciasta francuskiego

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego

1 puszka marchewki z groszkiem

1 mała czerwona cebula

15 dkg szynki

10 dkg sera żółtego

słodka papryka, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Ciasto francuskie pokroić na 12 kwadratów i wyłożyć nim formę do muffinek. Marchewkę z groszkiem osączyć i nałożyć po łyżce do każdej babeczki. Szynkę drobno pokroić, cebulę posiekać i również nałożyć do babeczek. Wierzch posypać startym żółtym serem i przyprawami. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na pół godziny. Podawać na ciepło lub na zimno. Smacznego 🙂

babeczki z ciasta francuskiego

Reklamy

9 uwag do wpisu “Babeczki z ciasta francuskiego

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s