Placki z kaszy jaglanej

Składniki:

100 g kaszy jaglanej (1 woreczek)

6 łyżek mąki

100 ml mleka

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 jajko

50 g sera żółtego

1/2 puszki groszku

1 dymka

sól, pieprz

słodka papryka, zioła prowansalskie

Przygotowanie:

Kaszę ugotować w osolonej wodzie i przestudzić. Mleko wymieszać z jajkiem, a następnie z mąką i proszkiem do pieczenia na jednolite ciasto, dodać posiekaną dymkę, osączony groszek, starty na drobnym oczku ser i ugotowaną kaszę oraz przyprawy. Wymieszać. Masę nakładać na  rozgrzany olej i smażyć placuszki. Podawać same lub z sosem. Smacznego 🙂

placki z kaszy jaglanej

Reklamy

11 uwag do wpisu “Placki z kaszy jaglanej

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s